Adaptacija i renoviranje kupatila

0

Renoviranje kupatila

U proces adaptacije kuce ili stana e vrllo cesto ulazi zbog pucanja cevi u kupatilu ili pojave mokrih povsina uz zidovma, eventual na plfonu komsije ispod nas. To je svakako znk d je dolo do ostecenja u kanalizacionoj ili vodovodnoj instalaiji. Ozirom da su ranije za vodovod korisce\e pocikovane cevi a zakanalizaciju gusane cevi , vrlo cest slucj je da zbog orozzije dolzi do popustanja cvi kako pod pritiscima u vodovpdnj tako zbog naslaga u kaalizaconim cevima.
Kod renoviranja kupatila primeceo je das u najcesci uzroci koji dovode do curena obicno periodi ne koriscenja stana ili kuce odnoso instalacija vode. U periodima ne kriscenja kada su ventili zavoreni , vodovodne cevi su bez vode I pocinje process korozijeda dinamizira. Ponovnom upotrebm pa opet pauziranjem se ovaj procs ubrzaa I posle desetak petaest godina eto pucanja cevi. Najcesce se pucanja dogadjaju u periodima letnjih odmora jul I avgut opet najvise petkom na subotu u period od 2 do 4 sata ujutru. U letnjim esecima u gradovima se veci broj ljudi “seli” na odmore, ugradskom vodovodom sisetmu se smanjuje potrosnja vode u nocnim satima pa se tako pritisak u cevima pocava znacajno, od uobicajenih nekoliko bara do skoro desetak u vim periodima. Ovakvi sokovi u cevima dovode do pucanja na najtajim mestima I eto razloga za odluku o renoviraju kupatila I zamenu instalacija.
U novije vreme adaptacije kupatila I opremanja se cesto prelazi sa standardne kade na tus kabine sto povecava konfor kod najcecih koriscenja kupatila- tusiranja. Kade se sve manje koriste za punjenje toplom vodom I “banjanje” pa se njihova upotreba dosta smanjila pogotovu u stanovima sa jednim kupatilom. U prilogu pokazujemo kombinaciju kupatila sa oba elementa I kuaptila sa samo jednim od njih. Renoviranje kupatila podrazumea vrlo studiozno poznavanje svih poroblam I uzroka koji dovode do curenja kako zbog lose uradjene isntalacije vode I kanalizacije tako I zbog lose primene izolacionih materijala I drugih propusta. Pre nego poverite nakom “majstoru” renoviranje kupatila, proverite njegove reference I neka VAm ne bude tesko otici I uveriti se licno u rezultate rada potencialnog mastora. Ustedecete tako puno novca I maltretiranja I eventualnog ponovnog renovianja kupatila.
Dragan

Post a Reply