CENE ADAPTACIJE KUCE ILI STANA

0
Dizajn enterijera

Adaptacija kuce ili stana u proces dizjaniranja enterijera dnevne sobe

CENA ADAPTAIJE KUCE ILI STANA

U zelji da minimalizuju toskove svoje investivcije u adaptaciju kuce ili stana investitor po obicaju agazuje nekoliko potencijalnih izvodjaca radova i zatrazi njihovu ponudu.
Vecina investitora cini gresku sto, verbalno iznoseci listu zelja ocekuje da ce od svih izvodjaca dobiti ponudu za istu grupu radova.
Postoji veliki broj solidnih firmi cije poslovanje je zasnovano na profesionalom pristupu i korektnom odnosu.
Postoji takodje odredjen broj “lovaca” na poslove, koji u zelji da dobiju posao idu sa sto nizom cenom da bi kasnije kroz naknadne i nepredvidjene radove probili budzet mnogostuko vise od prvobitno ponujene cene.
Da bi se predupredio ovakav problem potrebno je da investitor sastavi uz pomoc strucnog lica, predmer radva sa thnickim opiso i tacno definisanim stavkama po kolicinama I opisima materiala za svaku stavku po na osob.
Na ovakav nacin ce moci da uporedi poude dobavljaca po istim kriterijumima. Naravno ni ovo ne garantuje da ce se posao zavrsiti na krektan i profesionalan nacin, ali bar daje okvir za selekciju izvodjaca na osnovu istih kriterijuma.
Naj bolje je, ako odabir izvodjaca vrsi investitor uz prisustvo strucnog lica sa iskustvom u izvodjenju obejkata -poslova slicng tipa.
Nasa firma decenijama izvodi radove po sistemu kljuc u ruke i klijenti nam se vracaju kroz ceo period naseg dosadasnjeg poslovanja.
Nasi predmeri radova, tehnicki opisi stavki i primenjenih materijala su vrlo precizni i ukoliko postoji dilemma da u odredjenim fazama moze doci do mogucih promena u konkretnim stavkama, one ce se unapred naznaciti a ako se pojave, investitoru nece predstavljati iznenadjenje.
Svakako da u slucaju da investitor nema obezbedjen projekat vrsimo izradu projektne dokumentacije za projekte koje izvodimo od idejnog projekta do 3D detalja u foto-realisticnom prikazu svih detalja sa primenenjim materijalima i ugrdjenom opremom, bojama i td.
Cena za projejkat se avansira ali se na kraju odbija od ukupne cene izvedenih radova za cenu projekta, tako da je projekat u stvari besplatan kada mi izvodimo radove.
Ovakav pristup umnogome olaksava “ulazak” u process adaptacije kroz proces dizajna i pojektovanja, tako dasu uglavnom sve ili skoro sve stvari poznate unapred investitoru i izvodjacu.
Tokom izvodjenja radova, svaki dan, vrsimo foto i video zapise svih pozicija kroz izvodjenje odpocetka do kraja i u svakom momentu je na rapsolaganju stanje svih izvedenih pozicija i primenenih materjala na njima.
Kontaktirajte nas uvite se u nasu poslovnst I tacnost u svakom segmentu od prvog poziva do kljuca u ruke.
Tim
Coloseum Enterijera
Dragan Bogdanovic,
dizajner enterijera

Post a Reply