Kuca iz bajke

0

silvertone-panrama-gradicaNa svom putesesviju 2008 sam odlucio da oaj put prevzno sredstvo bude automobil. Vozeci se kroz srednji pojas drzave Colorado, prosao sam Roky mountains i ulazio u pojas planina Durango.Prema mom itinereru,sledeca destinacija je bio Silvertone, drevni gradic iz perioda “zlatne” groznice koji je ostao sacuvan kao muzej grad da podseca na taj period ali i jos uvek sluzi nekim zlatokopima koji su jos uvek ostali u ovoj divljini u potrazi za sojim grumenom. Gradic se nalazio na samom ulazu u Canyon Durano.
Na raskrsnici bez znakova, sam skrenuo puteljkom za koji sam mislo da je precica ka mojoj ciljnoj destinaciji. Krivudavi put je vodio kroz gustu sumu obraslu visokim cetinarima. Vazduh je bio opojan ,boje su se prelivale, pejzaz valovit, ocekivao sam svaki cas da dodjem do ivice sume i ugledaam Silvertone u svoj svojoj lepoti.
Ispred mene se odjednm otvorio proplanak sa moje desne strane se odvajao kaldrmisani put ka nedalekoj kuci za koju pomislih da je planinarski dom ili restoran zaklonjen borovima.
Zaustavio sam sa strane puta i napravio mesto da sledece vozilo moze bezbedno proci putem. Uputio sam se pesice polako kaldrmom i posle stotinka metara zastao sam bez daha. Ispred mene je stajala kuca iz bajki!
Uzeo sam foto aparat i napravio nekoliko snimaka, nisam smeo dugo da se zadrzavam jer je boravak na privatnom posedu i jos u ovoj nedodjiji nepozeljan i u krajanjoj konsekvenci opasan za nezvanog gosta kakav sam bio ja u tom momentu.
Slucajno sam jutros, pregledajuce svoje albume sa putovanja, naleto na fotografije ove kuce i pozelo da ih pokazem i vama. Pogledajte i sami pa mi recite da li je i kod vas malo zagolicala mastu iz detinjsva i junka iz bajki.
Dagan
fotografije kuce iz bajke

Post a Reply