UREDJENJE PODKROVLJA SA RESENJIMA CESTIH PROBLEMA

0

Kako odstraniti uobicajene probleme u podkrovlju i pretvoriti ih u prednost
Potkrovlje je idealno za one koji vole netipičan stambeni, radni ili dodatni prostor. Urediti ga ponekad nije lako, ali ako izbegnete najčešće greške može da postane vrlo funkcionalno i atraktivno mesto za život.
Stoga vam u nastavku otkrivamo 7 najčešćih grešaka koje se javljanju u praksi prilikom uređenja potkrovlja, a dugoročno otežavaju život ili boravak u istom čine neprijatnim.
Loša ugradnja prozora
Loša ugradnja prozora česta je greška koja dovodi do toga da vam voda curi i prokišnjava oko krovnog prozora. Zato je veoma važno da ugradnja krovnih prozora bude izvedena od strane stručnih i obučenih majstora koji će vam za tu ugradnju dati garanciju. Kada još u ugradnju svog krovnog prozora dodate termo i hidroizolacioni set i produžite garanciju krovnog prozora na 10 godina, vaša strepnja da će doći do curenja ili prokišnjavanja neće imati nikakavog osnova. Možete uživati potpuno sigurni i bezbedni u svom suvom potkrovlju.
Najčešće grešake prilikom odabira i ugradnje krovnih prozora
Zanemarivanje dodatne izolacije
Iako toga najčešće nismo svesni, zanemarivanje izolacije dugoročno gledano predstavlja veliki udarac na kućni budžet. Zato nam je potrebna i dodatna termo izolacija, jer zime umeju da budu izuzetno hladne i vetrovite, a u potkrovlju se to najcešće oseti. Stoga se preporučuju prozori novije generacije iz katergorije Velux jer imaju ugrađ¬eni inovativni ThermoTechnology® izolacioni sistem koji pretvara krovni prozor u dodatno moćni štit protiv vetra i hladnog vazduha, što vašem prozoru daje veću energetsku efikasnost i uštedu na računima za grejanje.
Ne zaštićeni prozori
Potkrovlja važe za izuzetno topla mesta leti, jer se toplota prvo skuplja u najvišim delovima stambenog prostora, ali ujedno u potkrovljima najcešce dolazi do isijavanja toplotne energije od stakla sa krovnih prozora koji se tokom sunčanih dana ugreju. VELUX ima odlično rešenje za ovaj izazov, a to je spoljna tenda MHL. Ona se jednostavno montira sa spoljašnje strane krovnog prozora i sprečava zagrevanje stakla, obezbe¬ujući pritom prolazak svetlosti u potkrovlje kao i neometan pogled na okruženje.
Nepristupačni delovi koji otežavaju čišćenje
Česta primedba i nedoumica vezana za krovne prozore jeste kako ih održavati, tj. kako oprati staklene površine i kako je to izvodljivo? VELUX krovni prozori imaju mogućnost da se zarotiraju za 180 stepeni, zakoče i pričvrste tako da jednostavno, sigurno i bezbedno možete temeljno oprati spoljašnju staklenu površinu svog krovnog prozora koristeći obe ruke.
Loša cirkulacija svežeg vazduha
Nedostatak svežeg vazduha vrlo je čest problem u potkrovljima, posebno tokom vremenskih nepogoda ili dužih kišnih perioda jer najčešće moramo da zatvorimo prozore, što unutrašnjost čini zagušljivom. Znate li da VELUX krovni prozori provetravaju vaše potkrovlje čak i kada su zatvoreni jer integrisana ventilacija obezbe¬đuje da svež vazduh ulazi u vaše potkrovlje, samo jednim potezom ručice ili pritiskom na ventilacioni preklop. Na ovaj način zagarantovan je svež vazduh nezavisno od vremenskih uslova.
Preporucujemo:Nedovoljna bezbednost tokom vremenskih neprilika
Staklena površina krovnog prozora je najizloženija spoljašnjim uticajima, kao što su nevreme i grad, te zato je veoma važno da ona bude na prvom mestu sigurna od udaraca radi bezbednosti stanara potkrovlja. Svi krovni prozori novijih generacija imaju spoljašnje kaljeno staklo koje obezbeđ¬uje odličnu otpornost na udarce (testirano je padom metalne kugle sa velike visine) i garanciju za besplatnu zamenu ukoliko do loma stakla dođ¬e. Takođ¬e unutrašnje staklo je laminirano, pa ukloliko do loma dođ¬e udarcem s unutrašnje strane neće se raspršiti na komadiće i rasuti. Obezbe¬đuje sigurnost vama i vašoj porodici.
Izgubljen prostor ispod kosina
Često potkrovlja imaju kosine koje mnogi smatraju „izgubljenim“ prostorom. Me¬đutim, kada postavite krovni prozor sa središnjim vešanjem, a gornjim upravljanjem (s ručicom s gornje strane) otvara se mogucnost da ispod krovnog prozora postavite nameštaj, bilo radni sto, fotelju, sofu ili čak krevet, razne ormariće za odlaganje stvari, a da to ne utiče na mogućnost otvaranja i zatvaranja prozora. Da biste maksimalno iskoristili svaki centimetar obavezno pogledajte kako odabrati odgovarajući tip prozora i visinu ugradnje u pet koraka.
Za dodatne informacije I upite ,slobodno nas
kontaktirajte putem emaila.

Post a Reply