ADAPTACIJA I REDIZAJNIRANJE NOVOKUPLJENOG STANA

Renoviranje stana- adaptacija stana

U poslednje vreme nam se javljaju klijenti koji zele da izvrše renoviranje tek kupljenog novog stana.

Ništa naročito na prvi pogled. Ljudima se jednostavno ne svidja raspored kupljene nekretnine ili njihov dizajn pa adaptacijom žele “korigovati” novi stan.

i to bi bilo OK . Problem je u tome što se ponekad želi postići osećanje raja “ iz snova”   a da je zamišljeni concept cesto imaginaran, ne dovoljno osmišljen i posle upozorenja dizajnera se insistira na prvobitnom konceptu.

Naručioci ulaze u redizajniranje prostora uz troškove koji ponekad nisu najracionalniji a što je jos bizarnije, njihove želje i očekivanja nisu u racionalnim okvirima, zanimljivo je da, posle prvih koraka u nabavkama nove opreme i materijala shvataju da je nova avantura skupa i da to što su želeli nije baš ono što će ih oduševiti na kraju.

Tek nakon potrošene ozbiljne sume novca na nabavke neupotrebljivih igrački i materijala, takvi klijenti shvataju promašaj u prvobitnoj zamisli i očekuju da im se redizajnira redizajniraano!

Naravno da to ne košta puno i da se “ispeglaju” već učinjeni troškovi. Naravno u gradjevinarstvu je “sve moguće osim drvene furune” kako su imali običaj da kažu nši  dedovi.

Ovakvi dizjnerski rolokosteri pojedinih klijenata, su nepotrebni i ne rerešavaju hirovito “dizajnireanje”i naknadno rediizajniranje jer proizvode nepotrebne troškove i stvaraju nervozu i izvodjaču radova i dizajneru.

Stoga je naj bolje, zatražiti od svog arhitekte i dizajnera par predloga konceptualnih rešenja enterijera pa se odlučiti za naj prihvatljiviji.

Košstaće mnogo manje i sa mnogo manje stresa za sve učesnike u poslu.

  • Category :
  • Type :