Adaptacija stana i izbor izvodjača radova

Adaptacija stana

i izbor izvodjača radova – greške i zablude

 prilikom odabira

 

Pritisnuti stišnjeninim budzetom, mnogi investitori – vlasnici nekretnina polaze od jedne ključne činjenice a to je cena izvodjača radova za adpataciju nekretnine.

Kada se odlučujemo za kupovinu kafe, boce vina, odeće, polovnog ili novog automobila  ocenjujemo kriterijume koje podrazmeva brend proizvoda  odnosno proizvodjač koji stoji iza njega. Iako nismo uvek u mogućmnosti odabrati sta nam je po volji odlučimo se za ono u sta smo manje više sigurni da iza njega stoji proverena firma odnosno proizvodjač.

Na našem tržištu za sada ne postoji kriterijum za vrednovanje pojedinih firmi učesnika na tržistu u oblasti gradjevinarstva a posebno ne u obalsti adpatacija.

Zbog toga je ostavljeno investitoru da na osnovu svojih kriterijuma i sposobnosti proceni koji od učesnika konkursa za adaptaciju njegove nekretnine ispunjava njegova očekivanja i zahteve. Svako se zaklinje u svoje sposobnosti i kvalitete, neko ima iza sebe reference , neko drži do svog nivoa kvvaliteta iprofesinolizam u poslu a neko se favorizuje niskom cenom.

Ukoliko izvodjač iza sebe  ima tim profesionalnih izvršilaca, zanatlija i tehničkog osoblja, koji je sposoban da pripremi i realizuje gradjevinski projekat na ocekivanom nivou  i propisanom kvalitetu, pridržavajući se normi i standrda struke onda se podrazumeva da to obuhvata odredjene troškove  koje će biti ugradjene u cenu realizacije projekta.

Naravno da cena ponude izvodjača i “konkurentne firme” tipa “sve radim sam bez greške već godinama” će biti znatno niža, a to pre svega za to što nije prijavljen nigde, ne plaća nikakve poreze niti obaveze prema društvu I naravno za neko vreme kada ga pozovete za reklamaciju , nikog nećete naći na toj adresi ili telefonu.

Jednostavno, ne može se proizvesti dobar produkt za malo para, zvao se on ajvar, auto ili adaptacija!

  • Category :
  • Type :