adaptacija stana u beogradu – cene

Adaptacija stana u Beogradu – cene

adaptacija stana u beogradu

adaptacija stana na Dedinju Beograd

Kolegijum pre pocetka dizajn procesa – bainstorming

Jedna od naj bitnijih komponenti za odluku o ulasku u proces adaptacije stana su troškovi same adaptacije odnosno njena cena.

Budzet za adaptaciju stana je definisan troškovima materijala koje investitor zeli da ukjuci, cene opreme i uredjaja koje ce biti deo celog projekta i naravno cena nameštaja ako je sastavni deo procesa apaptacije.

Dakle, samo je deo troskova cena izvodjaca radova a ostatak odlučuje sam  investitor u zavisnosti od cene ostalih komponenti projekta gore pomenutih.

Većina investitora polazi od predspostavke da ju adaptacija odredjeni skup preddefinisanih procesa rada i pozicija koje se rade na jedan preddefinisan način, uz primenu odredjenih materijala i procedura. Iz ovakvog pogleda proizilazi predpostavka da su ovi procesi vec  poznati i da svi izvodjači bi trebalo po difoltu da imaju iste cene, odnosno da je kriterijum za odabir izvodjaca njegova cena. Ovakva pretpostavka bi odgovarala ocekivanju da  svi automobili  imaju iste cene.

Pretpostavka, da ukoliko je neka ponuda izvodjaca jeftinija  ce usteda u budzetu biti veca i obrnuto. Nažalost ,ova predisopizicija je pogresna.

Treba da bude jasno i ocigledno da za malo para mozete dobiti malo muzike, ako je cena niska nemoze izvodjac da obavi posao sa kvalitetnim majstorima, uz primenu materijala i postovanje svih zanatskih kriterijuma i struke i jos da zaradi na poslu.

Svako se vodi ciljem da preuzima na sebe obavezu da obavi posao i da na njemu zaradi. Oni manje moralni ce uciniti sve da zaradu uvecaju skracivenjem odredjenih procedura i upotrebom jeftinih materijala, trudeći se da to izdrži neko vreme pa posle šta bude.

Najbolji način za odlučivanje prilikom odabira izvojdaca jesu njegove reference. Naime, treba zatraziti ugovorere i ponude o izvedenim radovima i videti cene i vrste tih usluga koje su ugovorene i naravno porazgovarati sa investitorom sa kim su ti ugovori bili zakljuceni i jos akoje moguće pogledati neke od tih radova.  U ovakvom slučaju je to pun  pogodak i puna informacija da ćete dobiti ono što vam se nudi u uslovima koje su predloženi i definisani ugovorom i ponudom.

  • Category :
  • Type :