Adaptacije i opremanje kupatila

Modernizacija stambenog prostora

Predstavlja najčešći oblik i prvi korak u pravcu modernizacije stambenih prostora. Vrlo često problemi sa vodovodnim i kanalizacionim cevima stvaraju potrebu temeljnije popravke i na kraju se javlja kao potreba potpuna rekonstrukcija i adaptacija kupatila.

Renoviranje kupatila pored modernizacije instalacija kako vodovodnih tako i elektro instalacija i rasvete. Promena sanitarnih uređaja i instalacija se pored modernizacije kupatila svaki uložen dinar pretvara u mnogostruko povećanje vrednosti stana ili kuće. Novo kupatilo zajedno sa modernizovanom kuhinjom su kod prodaje prostora često odlučujući elemenat ukoliko naravno lokacija i drugi elementi odgovaraju potencialnim interesntima.

Plan renoviranja kupatila

Renoviranje kupatila vas asocira ili na haotično stanje u kući punoj prašine i šuta od rušenja ili na čisto glamurozno kupatilo uređeno po svom ukusu i željama sa divnom sanitarijom i plocicama kakve ste uvek želeli.

Kako san ne bi prerastao u moru, predlažemo da sačinite listu prioriteta u razvoju ideje adaptacije kupatila.

Koliko daleko želite ići u adaptaciji svog kupatila?

Možda Vam postojeće stanje kupatila odgovara pa samo želite da obnovite keramičke pločice na podu i zidovima koje vam deluju staromodno ili neuredno posle dugotrajnog korišćenja?

Promena rasporeda sanitarije u kupatilu je složeniji i zahtevniji poduhvat i porazumeva pored nove sanitarije, zamenu i dogradnju postojeće vodovodnih, kanalizacionih i električnih instalacija u kupatilu.

Kompletno renoviranje kupatila

Kompletna adaptacija kupatila naravno je složeniji i skuplji poduhvat pa zahteva detaljniji i studiozniji pristup i planiranje. Za ovaj posao je dobro angažovati stručnog izvođača sa dovoljno iskustva koji će savesno pripremiti i izvesti posao. Treba voditi računa da cena “ključ u ruke” ili ti đuture pogodba ima jasno definisane sve poslove koji su uključeni u cenu sa specifikacijom svih detalja i opreme koji su uključeni u cenu.
Često nesavesni izvođači prikrivaju probleme na koje nailaze prilikom adaptacije koje nisu bile spominjane ili predviđene probitno, pa ih prećutkuju i zamaskiraju tokom izvođenja radova, a problemi se pojavljuju tek nakon godinu ili dve kada garancije istekne. Zato je potrebno kontrolisati svaku fazu u adaptaciji kuptila kako bi se izbegla neželjena iznenađenja kasnije. Uobičajeni budžet vezan za adaptaciju kupatila samo za ruke iznosi oko 1300 evra pa naviše u zavisnosti od složenosti same adaptacije sanitarije i izmena koje su uključene u proces renoviranja.

Projektovanje renoviranja kupatila

Naravno, ukoliko ste stručni dovoljno, možda celu adaptaciju možete izvesti sami uz manju ili veću pomoć rodbine i prijatelja. I za ovakav način adaptacije kupatila preporučujemo da uradite projekat sa predmerom radova koji će Vam uštedeti vreme i novac, koji možete uraditi tokom previda ili neznanja na šta treba obratiti pažnju tokom adaptacije kuptila u određenim fazama. Počev od rušenja i zamene hidroizolacije – pa nadalje.

U svojoj praksi smo do sada adaptirali ogroman broj kupatila svih kategorija i veličina čija je vrednost prelazila često sume od nekoliko stotina hiljada dolara u luksuznim vilama Čikaga i okoline.

Naše iskustvo u izboru materijala, načinu izvođenja adaptacije i ugradnji opreme je veoma široko i omogućava nam da svaki projekat adaptacija kupatila pripremimo i uradimo sa najvišim stepenom kvaliteta u veoma pristupačnim cenama. Tokom čitavog projekta adaptacije kupatila usko sarađujemo sa klijentom i snimamo fotografije svakog korka i faze ponaosob i ostavljamo u predmet koji nam služi kasnije u slučaju potrebe klijenta nakon više godina.