Cena adaptacije stana po kvadratu

Fnalizovani izgled dela dnevne sobe sa pogledom iz trpezarije
Finalno ciscenje i sredjivanje stana pred primo predaju radova

CENA ADAPTACIJE STANA PO KVADRATU

Svi mi, bez obzira na obrazovanje ili iskustvo težimo, da za svoj novac, dobijemo sto veću protiv vrednost u transakcijama.

Kada se odlučujemo za kupovinu automobila, znamo da brendovi i modeli odredjenih marki sa svojom opremom i benefitima, predodredjuju njihovu cenu manje vise.

Sta se dogadja na polju usluga pojedinih firmi u blasti gradjevonarstva, posebno u obalsti adaptacija jer je izgradnja nohih objekata jednostavniji i transparentniji proces od adaptacije?

Adaptacija stana nije izuzece u ovom pogledu. Polazna pretpostavka je da su svi „igrači“ odnsosno izvodjači isti i da poslu pristupaju podhjednako odgovorno i šrofesionalno, i svakako da su cene za usluge iz tog razloga podudarne odnosno manje više iste! Adaptacija prostora u odredjenoj  meri je ne predvidiva, što je obajekat stariji tim je i nepredvidivost veća.

Zašto?

Zato što je proces gradjenja objekta nekoliko decenija ranije bio tehnološki drugačiji od današnjih i pretpostavlja poznavanje istoprije tehnologije gradjenja objekata, primenjenih materijala i procedura  kroz periode u poslednjih 100 godina pa i duže.

Ukoliko se poslom bave stručno osposobljeni, školovani profeiosnalci, koji imju kako empirijsko tako i teorijsko obarzovanje onda njima ovaj deo nije stran a ako su i moralno izgradjene licnosti i poslovno stablini onda je poverenje na mestu, kod ovakvih ljudi, da će posao biti ugovoren i izveden u okviru postavljenih mantinela obeju strana, naručioca i izvpdjača.

Zato je cena  adaptaciej prostora u mnogome pred-definisana svim ovim kriterijumima. Ne profesionalni i manje iskusni a posebno manje moralni izvodjači mogu izvesti radove koristecći jeftine materijale, „skraćene“ brze postupke u cilju povećavanja profitabilnosti bez obzira na posledice i trajnost izvedenih                 radova. Ovo je posebno prisutno na objektima gde ne postoji stručni nadzor  i kontrola izvodjenja izvodjenja radova.

Iz svega navedenog je mnogo bitniji kriterijum kod izbora izvodjača radova iskustvo i profesionalnost sa osvrtom na reference u odnosu na ponudjenu cenu, tim pre ako ne postoji izradjen tehnički opis radova sa predmerima, kako bi se okvirno uporedile ponude više izvpodjača.

  

Finalno obradjen parket  – izgled renoviranog stana

pred opremanje enterijerskim sadrzajem.

  • Category :
  • Type :