KOLIKO KOŠTA ADAPTACIJA STANA PO KVADRATU

Jedno od najčešćih pitanja sa kojim se susrećemo kada nas kontaktiraju klijenti je  “Po kojoj ceni vaša firma radi adaptaciju stana po kvadratu?”

Naš najčešći odgovor na ovakva pitanja je obično da adapatciju stana  radimo od  1€ pa naviše. Naravno, najčešće se susrećemo od začudjujućih do humorističnih komentara, nakon čega uglavnom sledi diskusija na ovu temu.

Bilo bi poželjno da investitori  u projekat adaptacije ulaze najpre sa dubokom analizom potreba i ciljeva koji se žele postići projektom pa onda to svoditi  i usklađivati sa mogućnostima buždeta i potrebama sa tim u skladu.

Čest slučaj je da investitori kreću sa nabavkama skupih materijala i opreme a da na kraju ostane tesan budžet za radove, što navodi investitore da se odlučuju za “jeftinije” ponude i  izovđače radova, očekujući da će bez obzira na ponuđenu cenu izvođač završiti radove u najkvalitetnijem mogućem maniru uz upotrebu kvalitetnih materijala poštujući propisane tehnološke postupke.

Nažalost vrlo često smo svedoci primene neadekvatnih materijala, skraćenih postupaka i procedura za mnoge pozicije ( na primer ugradnja pvc stolarije se vrši pomoću pur pene, bez adekvatnih anker kotvi, zalivanjem cementnim malterom stokova i paraoeta sa obe strane otvora, obrada šplaetni oko prozora se često radi gips kartonom lepljenim pur penom itd).  Na ovakav način “izvođači radova završe spaletne u trosobnom stanu za jedan dan, s tim da naručiocima, ako nisu stručna lica, objasne da je to nova metoda  i da se to tako radi sada…

Suma sumarum,  jeftine ponude najčešće kostaju najskuplje a adaptacija se pretvori u razočarenje i noćnu moru.

Kontaktirajte nas, sigurni smo da ćemo pronaći najbolje moguće rešenje u okviru vašeg budžeta.

  • Category :
  • Type :