RADNO VREME: PON - PET 08:00 - 17:00h

koliko košta adaptacija stana po kvadratu

Koliko košta adaptacija stana po kvadratu

Jedno od najčešćih pitanja koje susrečćemo kada nas kontaktiraju klijenti je  “po kojoj ceni vasa firma radi adaptaciju stana po kvadratu?”

Naš najčešći odgovor na ovakva pitanja je obično da adapatciju stana  radimo od  1€ pa naviše. Naravno, naj češće se susrećemo od začudjujućih do humorističnih  komentara, nakon čega uglavnom  sledi diskusija na ovu temu.

Bilo bi poželljno da investitori  u projekat adaptacije ulaze naj pre sa dubokom analizom poreba i ciljeva koje se žele postici projektom pa onda to svoditi  i uskladjivati sa mogićnostima buždeta i potrebama sa tim u skladu.

Čest slučak je da ainvestitori kreću sa nabavkama skupih materijala i opreme a da na kraju ostane tesan budžet za radove, što navodi investiture da se odlučuju za “jeftinije” ponude i  izovdjače radova, očekujući da će bez obzira na ponudjenu cenu izvodjač završiti radove u najkvalitetnijem mogućem maniru uz upotrebu kvalitetnih materijala poštujući propisane tehnološke postupke.

Nažalost vrlo često smo svedoci primene ne adekvatnih materijala, skraćenih postupaka i procedura za mnoge pozicije ( na primer ugradnja pvc stolarije se vrši pomoću pur pene, bez adekvatnih anker kotvi, zalivanjem cementnim malterom stokova i paraoeta sa obe strane otvora, obrada šplaetni oko prozora se cesto radi gips kartonom lepljenim pur penom i td. ) na ovakav način “izvodjači radova završe spaletne u 3- sobnom stanu za jedan dan, s tim da naručiocima, ako nisu stručna lica, objasne da je to nova metoda  i da se to tako radi sada…

Suma sumarum, jeftineponude najcčešće šostaju naj skuplje a adaptacija se pretvori u razočarenje i noćnu moru.

  • Category :
  • Type :